DEG DEG SERR !!!

Jenenge Cak Sur nang Suroboyo cukup ngetop. Dokter umum sitok iku pasiene uakeh. Gak cumak obate ampuh, carane Cak Sur nangani pasien iku sing nggarai pasien seneng. Cak Sur iku dokter sing titen ambek pasiene. Kepethuk nang endi ae mesthi disapa.

Wingi sore Cak Sur nang supermarket. Ndilalah dokter nggantheng iku ketemu pasiene, Pendik. Pendik kenek darah tinggi. Wis seminggu ditangani Cak Sur jarene kok rodok lumayan. Cak Sur langsung njawil Pendik sing nyekel lengo goreng. “Yok opo, wis mudhun?” Cak Sur takok. “Mudhun yok opo. Tetep dhukur,” jare Pendik ngomel-ngomel. Cak Sur gak wani idhek-idhek. Wah… kok resepe gak manjur yo gawe ngudhukno tekanan darah. Wah… ojok-ojok metode lek ngobati salah. Cak Sur alon-alon metu. Kuwatir konangan wong liyo sing weruh lek cara ngobatine gak manjur blas.

Gak suwe Cak Sur weruh Ning Ya, pasiene sing kenek diabetes. Ning Ya blanja. Cak Sur nyapa grapyak. “Blanja, Ning?” “Lho, Pak Dokter,” Ning Ya seneng disapa Cak Sur. “Yok opo, Ning. Gulane wis mudhun? Saiki piro?” Cak Sur nakoki kadhar gulo darahe pasiene. “Mudhun? Yok opo se, Dok, gak iku,” jare Ning Ya. “Saiki gulane piro?” Cak Sur takok setengah kuwatir. Kok kadar gulane gak mudhun blas. “Saiki Rp 7.500. Padhahal wingi Rp 7.300,” jare Ning Ya.

Oalah… regone gula ta. Cak Sur langsung ayem. Opo maneh bareng weruh Pendik ngomel nang kasir. “Lengo goreng kok gak mudhun-mudhun regone.”

 

Nggonane Cak Harianto | Sidoarjo

2 responses to “DEG DEG SERR !!!

  1. not so bad……

  2. hahaha… .
    isok ae ning sari iki

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s